Asfalttisoturi RUUDOLF: Käryä tulee vain pakoputkesta

Lisätty 12.9.2014

rudi1

Rap-muusikko Ruudolfilla (tunnetaan myös nimellä Asfalttisoturi) on erityisen tyylikäs menopeli. Hän ajelee pitkin Helsingin katuja aidolla valkoisella amerikanraudalla.

Lincoln Continental Mark V on hänen mukaansa kuin olohuone. Tilaa on, istuimet ovat mukavat, kyyti tasaista ja musiikkilaitteet viimeisen päälle. Tunnelma on sen verran hyvä, että autosta ei tekisi mieli poistua.

Kävimme koeajolla Ruudolfin kanssa ja juttelimme autoilusta ja musiikista.

Ruudolf nappaa meidät kyytiin Herttoniemen metroaseman vierestä. Matka alkaa ja nauhuri lähtee pyörimään.

Milloin ostit tämän auton?

Ostin tämän Jenkeistä, Nevadasta vuonna 2011 tai 2012. Se maksoi 1900 dollaria. Selailin huvikseni netin autosivuja, kun tämä tuli vastaan. Minulla oli aiemmin toinen Lincoln, vuosimallia -89. Se oli vähän pienempi.

Miltäs penkit tuntuu, onko paremmat kuin Tennispalatsin leffateatterissa?

Tässä on mahtavat penkit! Monta ihmistä autoon mahtuu?

Kuusi. Kolme eteen ja kolme taakse.

Miten auto on vaikuttanut musiikkiisi?

Kaikki viimeisimmät soolobiisini, joista moni ei ole vielä tullut edes ulos, kertoo autostani. Amerikan kotka liitää -biisini on esimerkiksi tehty tästä autosta.

Ensimmäisessä Lincolnissani oli mahtava äänentoisto ja aloin tavallaan kuunnella ensimmäistä kertaa autossa musiikkia. Sen tuntee eri tasolla kun laitteet ja systeemit ovat kunnossa. Se avasi uuden näkökulman. Haluan että biisit toimii varmasti kun kuuntelen niitä jossakin autossa. Lincoln syö myös niin paljon bensaa, että melkein puolet keikkaliksoista menee siihen.

rudi2

Onko Musta Barbaari koskaan lainannnut autoasi?

No ei ole. Musta Barbaari ei ole lainannut mun autoa ikinä.

Entä joku muu ryhmästänne? Prinssi Jusuf, Aksim tai Karri Koira?

En ole lainannut tätä kenellekään. Joku on ehkä voinut ajaa sillä tavalla, että olen itse ollut kyydissä. Karri Koira lainasi mun ensimmäistä Linconia ja se rikkoi siitä heti renkaat. Kaveri ajoi kivetykseen.

Jos jätät autosi parkkiin näkyvään paikkaan, ottaako ihmiset kuvia siitä? Oletko koskaan huomannut somessa, että joku bostaa autosi kanssa?

Kerran yksi kaveri oli lähettänyt facebookin inboxiin linkin. Esille tuli kuva, jossa kaksi ihmistä istuu
autoni konepellillä. Toisilla ei ole mitään kunnioitusta muiden tavaroita kohtaan. Ei tää ole mitään sementtiä joka kestää istumista. En ottanut siitä kuumaa, vaan koitin hillitä itseni ja mietin hetken mitä pitäisi tehdä. Meinasin laittaa viestiä ja alkaa sikailla, mutta annoin olla. Olin silleen, että menköön tän kerran.

Monta kertaa olet voittanut Rapin SM-kisat?

Muistaakseni kaksi kertaa. Siitä on pitkä aika. Viime kerrasta on jo yhdeksän vuotta.

Poltatko tai käytätkö nuuskaa?

En ole ikinä käyttänyt nuuskaa, mutta kyllä mä röökiä poltin. Lopetin kun se oli niin ällöä. Tupakoinnissa
 ei ollut mitään järkeä. En tajua niitä, jotka käy treenaamassa ja vetää vielä röökin heti treenien jälkeen. Nuuska on myös ällöä, mimmit ei diggaa. Lopettaminen ei ole helppoa, mutta kannattaa ainakin yrittää.

Teksti: Kevin Tandu
Kuvat: Valtteri Väkevä