Hei, me pelataan! –Parhaat pelivloggaajat

Lisätty 25.9.2014

pelijuttu

PC:tä tai pelikonsolia hakataan yksinpelien lisäksi porukalla, joko samalla sohvalla tai netissä. Monet myös kuvaavat omaa pelaamistaan nettiyhteisölle.

On yllättävän koukuttavaa katsoa, kun joku toinen pelaa itselleen tuttua peliä. Löytääkö se oikean oven? Onnistuuko se teilaamaan zombiet?

Pelit vaihtelevat vanhoista kasibittisistä konsolipeleistä tuoreisiin nettiräiskintöihin. Videoissa esiintyy yksi, kaksi tai vaikka kaksikymmentä vloggaajaa.

Videoita voi seurata joko Youtubesta, tai livestreameihin keskittyneeltä Twitch.tv-sivustolta. Käry listasi viisi tämän hetken mielenkiintoisinta suomalaista videopelivloggaajaa.

1. LaeppaVika

150 tuhannella Youtube-seuraajallaan hurjan suosittu LaeppaVika on ”suomalainen kaveriryhmä, joka etsii arjen tylsyyteen viihdykettä videopeleistä.” Suosituimpia pelejä ovat monien muiden tapaan GTA V, Minecraft sekä erilaiset kauhupelit. Nuorista miehistä koostuvan ryhmän sketsiosaaminen tekee videoista hauskoja silloinkin, kun niillä selkeästi promotaan esimerkiksi Xbox Onea.

youtube.com/user/LaeppaVika
twitch.tv/laeppastream
twitter.com/Laeppavika

2. M3RQuR

Pietarsaarelainen Joni Hautamäki on Suomen sympaattisimpia vloggaajia. M3RQuR selostaa ja kommentoi pelaamistaan asiallisesti ja älykkäästi, ja mikä tärkeintä, ei höpise juoniosioiden päälle. Pelit ovat pääroolissa – ei pelaajan oma häröily. Erityisesti The Last of Us -pelivideoita katsoessa M3RQuRin innostuminen huikeasti kirjoitetusta hittipelistä on niin tarttuvaa, että tekee mieli hankkia pleikkari ihan vain tätä peliä varten.

youtube.com/user/M3RQuR
twitch.tv/m3rqur
twitter.com/m3rqur

3. deliwien / wildeem

Videopelien maailma on yhä suhteellisen miehinen, mutta naisten lukumäärä lisääntyy koko ajan. Jonna on ”lähes kolmikymppinen”, etupäässä Minecraftiin erikoistunut pelaaja. Tuon pelin faneille hänen videonsa ovat taattua herkkua. Muille löytyy hauskoja videoita ainakin Goat Simulatorista, Octodadista ja Sims 3:sta. Suomenkielinen tili on nimellä deliwien, englanninkielinen taas wildeem.

youtube.com/user/deliwien
youtube.com/user/wildeem
twitch.tv/deliwien
twitter.com/wildeem

4. NESRetku

Retku vannoo vanhojen Nintendo-pelien nimeen. Laitteina toimivat vanhat pelikonsolit 30-vuotiaasta NES:stä eteenpäin. Retkun testiin joutuu vuoroin hyviä, huonoja ja hyvin huonoja pelejä. Retku toteaakin yhdessä videossa: ”Mun elämän tarkoitus on pelata huonoja pelejä, ettei kenenkään muun tarvitse kokea niitä.” Eritoten kamalien pelien arvostelut ovatkin taattua hupia.

youtube.com/user/NESRetku
twitch.tv/retku
twitter.com/NESRetku

5. ISI Pelaa

Jatkuvasti vähän uniselta vaikuttava perheenisä pelaa öisin mm. kauhupeli Amnesiaa, NHL:ää ja Minecraftia. Tämän listan nimistä ISI lienee eniten itse videoissa mukana – suurimmassa osassa videoista voi seurata pikkukuvasta pelaajan omaa pärstää. Armoa Isille -kanavalla sama kaveri kertoo elämästään pelien ulkopuolella. Kaupan on myös Armoa Isille -kahvikuppeja, kännykän suojakuoria ja t-paitoja.

youtube.com/user/ISIPelaa
twitch.tv/armoaisille
twitter.com/ArmoaIsille

Teksti: Anton Vanha-Majamaa
Kuvitus: Käryn toimitus