Käry-Tube: Näin toimii kokenut tubettaja!

Lisätty 5.11.2015

16079045589_b469252fc4_o

Räväkkä ja positiivista energiaa säteilevä Maiju, 19, on pitänyt videoblogia nimellä mansikkka jo noin kaksi vuotta. Tässä ajassa hän on kerännyt yli 62 000 seuraajaa ja päässyt Ilta-Sanomien muotivloggaajaksi.
”Olin kirjoittanut blogia jo pari vuotta ja väsäillyt sinne välillä videopostauksia. Videoiden tekeminen oli jo tuttua. Sitten löysin Youtubea selatessa suomalaisten tubettajien videoita, ja siitä se idea lähti”, Maiju kertoo.

Vlogaaminen vaatii aikaa ja vaivaa!

Postauksen tekeminen on aina oma projektinsa.
”Ensin pitää saada idea ja joko käsikirjoittaa se tai ihan vaan antaa mennä. Tarvitaan kipinä, että saa jotain ilolla aikaan. Ei kukaan jaksa katsoa mitään väkisin väännettyä. Sitten vain kamera pyörimään ja sen jälkeen editoimaan. Videosta riippuen projektiin menee tunnista useampaan päivään.”
Mansikkkan kanavalla nähdään koosteita Maijun päivistä, erilaisia haasteita ja monologeja niin menkoista kuin arkimeikeistäkin.
Ideoita Maiju saa normaalista arjesta, muiden videoiden katselemisesta ja seuraajiensa toiveiden kuuntelemisesta. Usein vlogaaja haluaa vain puhua jostakin aiheesta.

”Tahtoisin tehdä tätä elääkseni”

Vlogaamisella voi nykyään elättää itsensä, mutta sitä ei yhdessä yössä saavuteta.
”Tahtoisin tehdä tätä elääkseni ja kai se on pikkuhiljaa siihen menossakin. Tahdon myös jatkaa videoiden tekemistä niin kauan kuin se tuntuu hyvältä ja pitää sillä tavalla yhteyttä seuraajiini”, Maiju kaavailee.
Hän on jo saavuttanut paljon. Kaikkein tärkeimmäksi asiaksi nuori nainen listaa ihmiset, joihin hän on tutustunut vlogaamisen kautta.
”Lisäksi olen saanut osallistua kaikkeen siistiin ja kokeilla eri asioita, esimerkiksi keväällä kuvattu Ilta-Sanomien suora Kupla-lähetys oli mahtava kokemus. Ylipäätään tässä maailmassa mukana oleminen on todella siistiä.”
Maijun mielestä tupakointi ei näy sosiaalisessa mediassa. Se on hänen mielestään vain hyvä asia.
”Itse en tahdo olla tupakkaan koukussa. En koe minkäänlaista sosiaalista painetta, vaikka muut porukassa sauhuttelisivat. Se ei ole mun juttu”, nuori nainen toteaa päättäväisesti.

Teksti: Heidi Aaltonen

Youtube: mansikkka
Instagram: mansikkka
Twitter: maijupauliina
Snapchat: itkunapero