Menestynyt suomalainen meikkitaiteilija Karo Kangas: MEIKKAAMINEN JA ITSESTÄ HUOLEHTIMINEN TEKEVÄT HYVÄÄ ITSETUNNOLLE

Lisätty 28.10.2015

IMG_3083

Karo Kangas tekee uraa Los Angelesissa. Hän mielestään sauna, terve ruokavalio, nesteytys ja urheilu pitävät mielen virkeänä ja ihon raikkaana.

Ura kuin unelmaa

Meikkitaiteilija Karo Kangas on päässyt tekemään asioita, joista monet vain haaveilevat.
Hän valmistui Los Angelesissa toimivasta meikkikoulusta 10 vuotta sitten ja muutti takaisin Suomeen.
“Olin todella itsevarma ja uskoin itseeni. Ensimmäinen asiakkaani Suomessa oli Marimekko,” Karo kertoo.
Hän teki lujasti töitä ja haali lisää hommia itselleen. Se tuotti tulosta. Nuori meikkitaitelija toimi neljä kautta Suomen Huippumalli haussa -sarjan päämeikkaajana. Karo oli myös Max Factorin meikkitaiteilijana neljä vuotta.
“Viiden vuoden jälkeen olin jälleen valmis muuttamaan aurinkoiseen Kaliforniaan ja kokeilemaan siipiäni Jenkeissä. Tapasin tulevan mieheni työmatkalla Los Angelesissa. Nyt meillä on pieni poika ja asumme Hollywoodissa”, Karo kuvailee hehkuen.
Uransa huippukokemuksiin hän listaa olympiavoittajien, kuten Carl Lewisin, meikkaamisen Oprahin kotona.
“Tein myös Michael Jacksonin tyttären Paris Jacksonin meikin heidän kotonaan Oprahin haastattelua varten. Parasta työssäni on, että pääsen matkustamaan ympäri maailmaa ja näkemään hienoja paikkoja ja tapaan mielettömiä tyyppejä.”
Karon julkkisasiakkaisiin lukeutuvat myös esimerkiksi muusikot Lenny Kravitz ja M.I.A.

Hyvänä ihonhoitomenetelmänä toimii myös sauna

Tällä hetkellä sosiaalisessa mediassa runsas meikki on in. Tytöt tykkäävät myös tehdä isoja ja vahvoja varjostuksia. Mallimaailmassa puolestaan kaivataan enemmän luomutuotteita, niin ihonhoitoon kuin meikkiin.
“Silmien rajaus on aina muodissa ja huulipunat antavat väriä kasvoille. Tummat huulet juhlaan on aina hitti”, Karo linjaa.
Hänen mielestään huomio kiinnitetään usein meikkaamiseen ja ihonhoito unohtuu kokonaan, vaikka se on erittäin oleellinen asia.
“Pese kasvosi joka ilta ja kosteuta ihosi hyvin. Tee kuorinta ainakin kerran viikossa. Ulkoilu ja terve ruokavalio näkyvät myös ihossa, ja runsas veden juonti pitää ihon kuulaana. Käytä meikkiä hillitysti ja anna oman ihon näkyä. Peitä vain näppylät ja tummat silmänaluset ja pidä kulmakarvat huoliteltuina.”
Ripsiväri ja voidemainen poskipuna kuuluvat Karon omiin lempituotteisiin. Kuorintavoiteet ovat naisella kovassa käytössä, jotta iho pysyisi kuulaana. Karo korostaa, että myös saunominen toimii hyvänä ihonhoitomenetelmänä.
“Suosittelen aina kokeilemaan jotain uutta, koska me naiset tykkäämme aina tehdä saman meikin itsellemme. Käy joskus ammattimeikkaajalla hakemassa uusia vinkkejä, tai menkää vaikka kaveriporukalla pikakurssille.”

Tupakointi tekee ihosta tunkkaisen

Tupakointi vaikuttaa myös ihon hyvinvointiin ja ulkoiseen olemukseen.
“Tunnistan melkein aina, kuka meikattavistani tupakoi. Tupakoitsijan ihossa on paljon epäpuhtauksia, ja ihon sävy ja huokoset ovat tunkkaiset. Vanhemmilla naisilla tupakoinnin huomaa vielä helpommin ihossa, ja heillä on ryppyjä huomattavasti enemmän”, Karo kertoo.

Screen+Shot+2014-03-30+at+11.12.58+PM

Teksti: Heidi Aaltonen