MotoriikkaMiikka: ”Ihminen oppii parhaiten tekemällä”

Lisätty 1.2.2016


”Liikkumisesta on tärkeää tehdä itselleen hauskaa. On kivaa löytää uusia ja omia tapoja tehdä asioita”, sanoo MotoriikkaMiikka.

Miikka on tullut monille tutuksi myös Suomen suurimman liikuntakampanjan, Taiston myötä.

Hän jakaa saman ajatuksen ”treenifilosofiasta” Taiston kanssa: kantavana ideana on yhdistää liikunta ja ilo, rennossa ja yhteisöllisessä ilmapiirissä.

MotoriikkaMiikka ampaisi kuuluisuuteen voitettuaan pantomiimiesityksellään Suomen ensimmäisen Talentin vuonna 2009. Sen jälkeen hän on esiintynyt ympäri Suomen tanssijana sekä valmistunut samalla tanssitaiteen maisteriksi. Taustalla oli jo liikuntatieteiden maisterin tutkinto.

Surffausta ja sosiaalisuutta
32-vuotias moniosaaja, oikealta nimeltään Miikka Mäkelä, kertoo olleensa vastikään Portugalissa surffaamassa.
”Sinne olen perinteisesti tehnyt kavereiden kanssa kesäisin reissun. Tämä oli nyt seitsemäs kerta. Kolme surffimatkaa yritän vuodessa ehtiä”, Miikka kertoo.

Surffauksessa yhdistyvät kaksi liikunnan tärkeää puolta: itsensä kehittäminen ja ihmisiin tutustuminen. Miikka harrastaa enemmän yksilölajeja, mutta sosiaalisuus on silti tärkeää.

”Saatan olla joskus yksinkin reissussa, ja aina sitä tapaa ihmisiä ympäri maailman. On mahtavaa tutustua niin erilaisiin, eri-ikäisiin ja eri kulttuureista tuleviin tyyppeihin. Ihan samanlaista eivät muut lajit ehkä tarjoa.”

Hypermotorista temppuilua
Eniten liikunnassa Miikkaa viehättää itsensä kehittäminen ja omien taitojensa hiominen. Hän tunnustautuu enemmän yksilöurheilijaksi, vaikka nuorempana pelasikin jalkapalloa. ”Olen mä jääkiekonkin aloittanut pariin kertaan, mutta siihen olin ehkä vähän liian arka”, hän nauraa.

Miikka kuvailee itseään hypermotoriseksi. Pienestä asti on ollut pakko päästä kokeilemaan, mitä kaikkea omalla keholla voi tehdä. Onkin luontevaa, että hän on opiskellut juuri liikunnanopettajaksi. Ammatissa on tärkeää osata monia lajeja. Sitä mukaa, kun lajeja on kertynyt, on uusien omaksuminen myös käynyt helpommaksi. Esimerkiksi eri lautailulajit skeittauksesta lumilautailuun vaativat paljon samoja taitoja.

Lisähaasteita täytyy kehittää luovin keinoin
”Huomasin taannoin, ettei Keskuspuiston maastopyöräreiteissä enää ollut haastetta, joten vaihdoin alle kapearenkaisen ja joustamattoman cyclocross-pyörän. Jo alkoi vanhoissa poluissa olla haastetta!”, Miikka nauraa.

Liikkumisesta onkin tärkeää tehdä itselleen hauskaa. On kivaa löytää uusia ja omia tapoja tehdä asioita. Miikka muistuttaa, että ihminen oppii parhaiten juuri tekemällä. Leikkimällä, pelaamalla, liikkumalla. Näihin 32-vuotias MotoriikkaMiikka tuskin koskaan kyllästyy.

Miikka Mäkelä

Syntynyt: 1982
Laji: mm. show-tanssin SM-finalisti ja SM-tason enduromaastopyöräilijä

Onko koulusi mukana Taistossa?

Taisto on kampanja, joka haastaa kaikki yläkoululaiset liikkumaan monipuolisesti sekä kehittämään erityisesti omaa lihaskuntoaan. Se huipentuu Taisto–kilpailuihin, joissa kruunataan Suomen kovakuntoisin yläkoulu. Katso Taiston treenivinkit:

youtube.com/taistochallenge

Instagram: @taistochallenge