MUOTI-KÄRY ESITTELEE: Suomen vintage- ja second hand -helmet

Lisätty 11.9.2015

amado

Haluatko uudistaa vaatekaappiasi edullisesti? Tai yhdistää persoonallisen tyylin ja ekologisuuden? Enää sinun ei tarvitse matkustaa ostoksille vintagen ja second handin pääkaupunkiin Berliiniin. Kartoitimme nimittäin Suomen kaupunkien parhaat vintage- ja second hand -liikkeet. Ei kun tutustumaan ja shoppailemaan!

 

HELSINKI

Ansa

Kalliossa sijaitseva Ansa on kahden nuoren naisen vuonna 2005 perustama liike, josta löytyy etenkin naisten vaatteita ja asusteita. Valikoimassa on maailmalta haalittua vintagea viime vuosisadan alusta aina 1980-luvulle asti. Vaatteiden lisäksi myynnissä on kenkiä, koruja, hattuja ja laukkuja.

Fleminginkatu 8, Helsinki

Ma–pe klo 12–18, la klo 12–16

 

Amado

Vuonna 2000 perustettu Amado erottuu muista vintagekaupoista myymällä kalliimpia muotimerkkejä, kuten Armania, Chanelia ja Versacea. Tarjolla on sekä klassisia että trendivaatteita, niin juhla- kuin arkitilaisuuksiinkin. Shoppaillessa kannattaa vilkaista myös liikkeen hienoa näyteikkunaa, joka on tehty turkkilaisesta marmorista.

Fredrikinkatu 25, Helsinki

Ma–pe 11–18, la 11–15

 

Play it Again Sam

Play it Again Sam aloitti toimintansa jo vuonna 1987. Sieltä etsitään usein vintage-vaatteita erilaisiin juhliin. Omistaja Arja Könösen löytämiä juhlapukuja on nähty jopa Linnan juhlissa. Täyden palvelun liikkeen palveluvalikoimaan kuuluu myös asiakkaiden mittojen otto.

Rauhankatu 2, Helsinki

Ma–pe klo 10.30–18, la 11–15

 

Penny Lane Boutique

Penny Lanesta löydät sekä nykypäivän muotia että vanhoja vaatteita ja asusteita. Lisäksi liikkeellä on upea valikoima iltapukuja ja vanhojentanssimekkoja, joita voi joko ostaa tai vuokrata.

Runeberginkatu 37, Helsinki

Ma–pe klo 12-17, la 12-15

 

TURKU

VintagEija’s

1950-luvun vaatteisiin keskittynyt ompelimo-vintagemyymälä, jossa myydään niin naisten, miesten kuin lastenkin vaatteita. Tarjolla on muun muassa fiftarityyliä, burlesquevaatteita ja rockabilly-henkisiä asusteita. Kaupalla on myös oma vaatemallisto.

Maariankatu 10, Turku

Ti–pe 10–18, la 10–15.

 

OULU

Second Hand Store

Second Hand Store on kaksikerroksinen itsepalvelukirpputori, joka on erityisesti nuorten suosiossa. Rekeistä voikin löytää nuorille suunnattua muotia edulliseen hintaan.

Isokatu 8, Oulu

Ma–pe klo 10–18, la klo 10–16

 

TAMPERE

Kätkö Vintage

Kätkö Vintagesta löydät vaatteiden lisäksi runsaan määrän asusteita, huonekaluja ja lifestyle-tuotteita. Uudehko liike on perustettu vuonna 2012. Toiminnan punaisen langan muodostavat muun muassa rentous, ekologisuus, tyylikkyys, kestävyys ja vuosikertatuotteiden ainutlaatuisuus.

Aaltosenkatu 31, Tampere

Ma–pe klo 11–18, la klo 11–16

 

Teksti: Aura Kraus

Kuvat: Pekka Mustonen