Ossi Haajasen tarina

Lisätty 13.4.2016

Ossi3 uutiskirje

Ossi Haajanen aloitti tupakoinnin nuorena, kaveriporukan paineen vaikutuksesta. Tupakkaa kului ja jämiä pummittiin.

Ossi on harrastanut laulua nuoresta pitäen. Ennen Ossin 50-vuotissyntymäpäiviä hänen äänensä alkoi reistailla
Muutaman lääkärikäynnin jälkeen Ossi sai diagnoosin: kurkunpään syöpä.

Kurkkuun leikattiin reikä

Vuonna 1995 maailma oli erilainen kuin tänä päivänä. Ossilla ei ollut internetiä, josta hän olisi voinut tarkistaa, mitä määrätty leikkaus oikein tarkoitti ja mitä tultaisiin tekemään.
Vasta sairaalassa hoitaja kertoi, että leikkauksen johdosta Ossin kurkkuun tulisi jäämään reikä, jonka kautta hän jatkossa hengittäisi ja puhuisi. Ossille kerrottiin suoraan, että leikkauksen jälkeen hänellä olisi pisimmillään seitsemän vuotta elinaikaa.

Leikkauspäivä oli Ossin loppuelämän ensimmäinen päivä.
Pian Ossi sai huomata, että leikkaus oli jättänyt pysyvät jälkensä, ei vaan häneen kehoonsa, mutta myös elämään yleisesti. Piti opetella puhumaan uudestaan ja totutella elämään leikkauksessa kurkkuun asennetun avanteen kanssa.

Vuosi 2016 – Ossi voi hyvin, kiertää luennoimassa ja laulaa

Kaksikymmentä vuotta leikkauksen jälkeen Ossi voi hyvin ja käy kertomassa tarinaansa etenkin koululaisille – ja laulaa karaokea.

Elämä kurkkusyöpäpotilaana on vaatinut uhrauksia ja myönnytyksiä. Avanne vaatii paljon huomiota päivittäisessä elämässä.
Se pitää puhdistaa huolellisesti aamuin ja illoin.

Ossi Haajanen ei ole missään vaiheessa sairauttaan antanut periksi, vaan kulkee määrätietoisesti elämässään eteenpäin. Ossi on tuttu näky sysmäläisen karaoken lavalla. Ossilla on tarina kerrottavanaan ja hän haluaa tulla kuulluksi myös laulaen. Hän toivoo, että hänen tarinansa pysäyttää nuoren ihmisen, saa hänet ajattelemaan ja välttämään nikotiinituotteita.

Katso ja kuuntele Ossin liikuttava tulkinta