Urheilu-Käry: TÄSSÄ ON SUOMALAISEN URHEILUN TULEVAISUUS!

Lisätty 1.2.2016

Nuorista urheilijoista alkuvuodesta suomalaisten huulilla ovat olleet Nuoret Leijonat Kasperi Kapasesta Jesse Puljujärveen. Esittelemme urheiluhullulle kansalle kolme muun lajin kuin jääkiekon nuorta suomalaista tähteä, joilta odotetaan paljon.

Patrik Niklas-Salminen

Wimbledon Championships
Tampereella vuonna 1997 syntynyt Niklas-Salminen ampaisi otsikoihin kesällä, kun hän eteni Wimbledonin perinteikkään tennisturnauksen poikien kaksinpelissä neljän parhaan joukkoon. Isänsä urheiluvälineliikkeessä Jyväskylässä varttunut Patrik on maailmanlistan sijalla 721, ja nousua on tapahtunut tällä kaudella yli 30 sijaa. Vuodesta 2012 lähtien Jarkko Niemisen tennisakatemiassa treenannut nuori voi hyvin olla juuri seuraava Jarkko Nieminen.

Alisa Vainio

alisa vainio
SaiPan poikien joukkueessa aloittanut Vainio (synt. 1997) vaihtoi juoksuun lopullisesti vain kaksi vuotta sitten. hän juoksi alle 19-vuotiaiden EM-pronssia 3000 metrin estejuoksussa Eskilstunassa ja syyskuussa elämänsä ensimmäisen maratonin. Maratonaika olisi riittänyt Rion olympiakoneeseen, mutta ikä vielä ei. Lappeenrannan Urheilu-Miehissä treenaava Vainio sanoo, että jääpallo ja pikaluistelu vievät vielä oman siivunsa hänen ajastaan, mutta katse on tiukasti juoksuradoilla. 19-vuotiaiden SM-kisoissa hän oli omalla matkallaan täysin ylivoimainen, joten ainoat haastajat löytyvät ulkomailta.

Viivi Lehikoinen

Viivi Lehikoinen
16-vuotias Lehikoinen juoksi Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla Georgian Tbilisissä kauden ykkösajan naisten 400 metrillä. Hurja aika oli samalla uusi alle 17-vuotiaiden tyttöjen Suomen ennätys, sekä kautta aikain yhdeksänneksi nopein suomalaisaika. Helsingin IFK:ta edustava Lehikoinen on tällä kaudella kisannut myös 100 ja 200 metrin matkoja sekä pituushyppyä. Aineksia on vaikka mihin.