Varoitus: tästä jutusta voi iskeä matkakuume! TAIPALE BROTHERS KIERTÄÄ MAAILMAA TYÖKSEEN

Lisätty 23.9.2015

RexFeatures_ST-51Veljekset Daniel ja Samuel Taipale elävät monen unelmaa. He matkustavat työnsä vuoksi toinen toistaan upeampiin paikkoihin ympäri maailmaa. Parhaimmillaan parivaljakko on tien päällä kuusi kuukautta vuodessa.

Näillä reissuilla kuvatut matkakuvat ovat tuoneet heille valtavan fanikunnan Instagramissa. Samuelilla on tätä juttua kirjoitettaessa 151 000 seuraajaa ja Danielilla 81 300.

Veljesten kuvat ovatkin varsinaista karkkia silmille. On sumuisia vuorenhuippuja, punertavia auringonlaskuja merellä, luolia jäätikön sisällä ja valkoisia autioita hiekkarantoja. Niille kertyy poikkeuksetta tuhansia tykkäyksiä.

Samuel Taipale vastaa puhelimeen Norjasta, jonne on hiljattain muuttanut. Hän myöntää itsekin elävänsä aikamoista unelmaelämää, mutta huomauttaa, että kaikki ei näy kuvissa.

”Ei me joka päivä pilvien päällä leijuta. Välillä työskentelemme esimerkiksi koneella koko päivän, kuvia editoiden.”

Helposti liikkuvat työvälineet mahdollistavat runsaan matkailun: kun aukaisee läppärin, toimisto on auki. Töitä voi tehdä vaikka teltassa.

Lumivyöryn tavoin Instagram-suosikeiksi!

Taipaleen veljesten työ pyörii pitkälti valokuvauksen ympärillä. He aloittivat uransa ottamalla hääkuvia ja perustivat oman yrityksen vuonna 2010.

Daniel ja Samuel olivat myös ensimmäisiä suomalaisia Instagramissa. Vuonna 2013 he olivat Sveitsissä hääkuvauskeikalla ja laittoivat Instaan kuvia paikallisista vuoristomaisemista.

”Silloin tajusimme, että jengi fiilaa kympillä kuvia, jos niihin panostaa vähän.”

Tästä alkoi tie veljesten tie some-ammattilaisiksi.

”Haastoimme toisiamme tyyliin kumpi saa ensin sata seuraajaa tai tykkäyksiä minuutissa.”

Jo vuotta myöhemmin Instagram kutsui heidät suosituimpien käyttäjien tapaamiseen Lissaboniin.

Kuvauskeikkoja alkoi tulla isoiltakin tahoilta. Daniel pääsi esimerkiksi tekemään automerkki BMW:lle kuvausreissun, jossa hän ajoi autolla Lofooteille.

Tämän vuoden heinäkuussa Taipaleet olivat kiertämässä Suomen saaristoa viiden ulkomaisen Instagram-kuvaajan kanssa.

Järjen ääni ja noitapilli

Samuel on asunut Norjan lisäksi esimerkiksi Hawaijilla ja Uudessa-Seelannissa, Daniel taas muun muassa Japanissa.

Vaikka veljekset ovat kiertäneet maailmaa runsaasti, unelmakohteiden listalla riittää yhä paikkoja.

”Aasiassa riittää vielä runsaasti paikkoja, jonne olisi mukava päästä tekemään matkoja, mutta ehdottomana ykköshaavena on kuitenkin Antarktis. Tiedän, että seikkailu tulee viemään meidät vielä sinne jonain päivänä.”

Vaikka matkailu on veljesten yhteinen intohimo, luonteeltaan he ovat erilaisia.

”Daniel on aina ollut se järjen ääni. Hän laskelmoi riskit etukäteen. Itse näen vain mahdollisuuksia ja hypin sähköaidan yli kielekkeelle, joka voi romahtaa minä hetkenä tahansa. Daniel on pitänyt meidän jalat maassa siinä missä minä sinkoilen ympäriinsä kuin noitapilli uutena vuotena.”

Vinkki nuuskankorvikkeeksi: purkka huuleen!

Vaikka matkoilla tulee välillä hermostuttavia ja jännittäviä tilanteita, hermosauhuille ei ole ollut tarvetta. Kumpikaan Taipaleen veljeksistä ei tupakoi tai käytä nuuskaa.

Samuelille riitti yksi ainoa kokeilu.

”Olin varmaan viisivuotias kun kokeilin tupakkaa ensimmäisen ja viimeisen kerran. Savu näytti silloin jotenkin kiehtovalta, mutta kun sitä tuli vedettyä vahingossa henkeen, yskin ja tiesin että se tarina oli siinä.”

Nykyisessä kotimaassaan Samuel ihmettelee norjalaisten runsasta nuuskankäyttöä.

”Se on ihmeellistä. Mimmitkin käyttävät nuuskaa ja luulevat varmaan näyttävänsä hyvältä. Mun mielestä se on järkyttävän näköistä.”

Ja kaiken lisäksi tietysti epäterveellistä.

”Jos tarvitsee olla joku esine huulen alla, niin laittakaa sinne vaikka purkka.”

Näin pitkälle pääsisit tupakka- tai nuuskarahoilla!

Tupakointi ja nuuskan käyttäminen ovat paitsi epäterveellisiä, myös kalliita harrastuksia. Laskimme, millaisia reissuja voisi tehdä niistä säästyneillä rahoilla. Esimerkin henkilölle kuluu tupakkaan/nuuskaan 20 euroa viikossa.

1 kuukaudessa:
80 euroa
Lennot Lontooseen tai päivä Tukholmassa -laivareissu

1 vuodessa:
960 euroa
Lennot ja 5-6 yötä hotellissa esim. Madridissa, Barcelonassa, Lissabonissa tai Roomassa.

5 vuodessa:
4800 euroa
10 päivän opastettu safarimatka Keniaan ja Mombasaan

10 vuodessa:
9600 euroa
Maailmanympärimatka lentoineen ja majoituksineen.