Vloggaajatähti Soikku: ”En halua olla väkisin hyvä roolimalli”

Lisätty 18.9.2015

Sonja ”Soikku” Hämäläisen ura on osoitus siitä, että hyvä videobloggaaja voi päästä minne tahansa.

Soikku aloitti vloggaamisen vuonna 2012. Kaksi vuotta myöhemmin hän oli jo julkkiskilpailijana television Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa ja yhtenä äänenä Big Hero 6 -animaation suomenkielisessä versiossa.

Soikun sympaattiset ja positiiviset, usein eläinaiheiset videot ovat keränneet ison fanilauman. Hänen Youtube-kanavallaan on lähes 150 000 tilaajaa ja videot saavat kymmeniätuhansia katsomiskertoja. Instagramissa seuraajia on peräti 126 000.

Soitimme kiireiselle some-staralle ja kyselimme hänen kuulumisiaan.

Kotona varsinainen eläinsirkus!

Kanien ystävänä tunnetun Soikun eläinperhe kasvoi taas kesällä, kun hän hankki uuden kanin.

”Haimme sen Ruotsista, koska pienirex-rotua on tosi vähän Suomessa”, Soikku kertoo.

Uusi perheenjäsen on pieni mustavalkoinen pallero ja luonteeltaan kuulemma todella kiltti. Nimeltään se on Joe, vaikka onkin tyttökani.

Tätä ennen Soikulla oli kaksi uroskania (Sparta ja Indiana) sekä Spock-koira. Ne ovat saaneet nimensä eri elokuvista. Sparta tuli 300-leffasta, Spock Star Trekistä ja Indiana tietenkin Indiana Jonesista.

Asunnossa alkaa siis olla melkoinen eläinsirkus. Soikku kuitenkin kertoo, että kaikki karvaiset perheenjäsenet tulevat hyvin toimeen keskenään.

”Spock on rodultaan paimenkoira ja se paimentaa aina välillä kaneja, mutta ne eivät ole moksiskaan, mitä nyt vähän hyppivät.”

Eläimiä ei voi jättää yksin

Ison eläinlauman ainoa hankala puoli on Soikun mukaan se, että matkustaminen on vaikeaa. Niitä kun ei voi jättää yksin kotiin.

”Jos poikaystäväni on jossain muualla, en voi reissata mihinkään. Onneksi kaverini antavat hoitoapua.”

Kesällä Soikku pääsikin tekemään kaverinsa kanssa matkan Los Angelesiin. Se oli hänelle myös tervetullut loma vloggaamisesta ja muista some-duuneista.

Soikku on aktiivinen Snapchatissa, Instagramissa, Youtubessa ja Twitterissä sekä pitää tämän kaiken lisäksi vielä omaa blogia. Tekemistä siis riittää.

Eläinten oikeudet kiinnostavat

Suurena eläinten ystävänä Soikku on kiinnostunut myös eläinten oikeuksista. Viime aikoina hän on perehtynyt esimerkiksi vegaaniseen ruokavalioon.

”Olen tutustunut asiaan pikkuhiljaa. On kuitenkin tärkeää, että ruoasta saa kaiken tarvitsemansa. Tällä hetkellä syön kalaa ja kasviksia. En tiedä voiko luopua kalasta koskaan, sillä pidän siitä niin paljon.”

Myös eläinkokeilla testattujen tuotteiden välttäminen kiinnostaa Soikkua.

”Sekin on tosi laaja aihe. Esimerkiksi meikkituotteissa on vaikea selvittää, tekeekö joku sen valmistajan tytäryhtiö eläinkokeilla testattuja tuotteita.”

Soikku korostaa kuitenkin, että hän ei halua esittää väkisin hyvää roolimallia sadoille tuhansille seuraajilleen. Eipä hänen toisaalta tarvitsekaan esittää. Soikun elämäntavat kun tuntuvat olevan jo nyt esimerkilliset.

”En ole ikinä juonut tai polttanut tupakkaa. Minua ällöttää aina jos joku polttaa edessäni vaikka juna-asemalla ja altistaa näin muut röökinsavulle.”

FB_IMG_1432994724043

Tupakkateollisuus testaa eläimillä!

- Vaikka tupakan vaarallisuus ihmiselle on tiedetty jo vuosikausia, tupakkatuotteita testataan yhä julmissa eläinkokeissa.

- Tupakkayhtiö Philip Morris testasi tupakan lisäaineiden (esimerkiksi sokeri, suklaa, kaakao, kahvi) vaikutusta ahtamalla tuhansia rottia pieniin kanistereihin, joihin pumpattiin tupakansavua 90 päivän ajan. Sen jälkeen eläimet tapettiin ja leikattiin auki elimistölle koituneiden vahinkojen selvittämiseksi.

- R.J. Reynolds -niminen tupakkafirma testasi tuotteitaan yli tuhannella hiirellä ja rotalla. Ensin niiden iholle levitettiin tupakan tervaa ja sen jälkeen ne joutuivat hengittämään vielä röökinsavua. Osa eläimistä kuoli jo kesken kokeen, osan iho taas kuoriutui irti ja siihen kasvoi kasvaimia.

- Philip Morris laittoi tuhat rottaa hengittämään sekä pakokaasuja että tupakansavua kuusi tuntia päivässä kahden vuoden ajan, voidakseen vertailla näiden kahden myrkyn eroja.

- Tupakkateollisuus on testannut tuotteitaan myös apinoilla, hamstereilla ja koirilla.

Lähde: peta.org